Problemen Wet Werk en Zekerheid

02-03-2017

Nu de Wet Werk en Zekerheid enige tijd geleden is ingevoerd, is er door Nu.nl onderzoek gedaan naar de problemen.

In juli 2015 zijn de eerste wijzigingen van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) doorgevoerd ter vervanging van het oude arbeidsrecht. De bedoeling van de wet was dat er meer flexibiliteit kwam en tevens meer zekerheid voor zowel werkgever als voor werknemer. Het geval was namelijk dat veel werknemers geen vast contract krijgen omdat werkgevers bang zijn voor de risico’s die daarmee samenhangen.

 

Rondvraag Tweede Kamer

Na een rondvraag door Nu.nl bij de Tweede Kamer blijkt dat het gewenst effect uitblijft.

 

"Het is lastig te zeggen hoe groot de problemen precies zijn, maar vooral midden- en kleinbedrijven lijken schuw te worden om mensen nog aan te nemen vanwege de strengere ontslagregels. Dat is juist het tegenovergestelde van wat deze wet moet bereiken", zegt VVD-Kamerlid Bas van 't Wout.

 

"De doelstelling van de Wet werk en zekerheid, dat ontslag sneller, goedkoper en eerlijker wordt, lijkt niet helemaal gehaald te worden", merkt ook PvdA'er Roos Vermeij op.

 

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft inmiddels iemand aangesteld om de problemen rondom de invoering van de WWZ en de mogelijke negatieve effecten te analyseren. Asscher heeft tevens aangegeven open te staan voor veranderingen van de wet als deze een (te) negatieve gevolg hebben, maar de wijzigingen moeten dan wel de doel van de wetswijziging dienen.

 

Heeft u vragen over de Wet Werk en Zekerheid? Neemt u dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Leuk? Deel het!