Concurrentie onder advocaten/juristen

13-09-2016

Inmiddels wordt het voor mensen steeds begrijpelijker dat zij niet voor elk juridisch geschil een advocaat nodig hebben maar soms ook kunnen volstaan met een jurist. Maar hoe zit dat nu met die concurrentie?

Onlangs heeft de nieuwssite Nu.nl een artikel geplaatst over de concurrentie en problematiek van digitalisering onder advocaten. In het rapport dat ABN Amro onlangs uitbracht staat dat branchevreemde partijen vaker juridische diensten aanbieden en de tariefdruk daardoor toeneemt. Sinds 2008 heeft de advocatuur last gehad van de economische crisis en sinds 2014 lijkt de groei weer terug te keren. De juridisering van de samenleving zal volgens het rapport van ABN Amro zorgen voor een groei van de markt op het gebied van juridische dienstverlening.

Concurrentie
Uit cijfers van het rapport van ABN Amro blijkt dat het aantal advocaten zeer sterk is toegenomen en dat er een groei is ontstaan in kleine kantoren en eenmanszaken. De vergroting van de tariefdruk en de verwachte groei door juridisering van de maatschappij zal de concurrentie tussen de advocaten en juristen verder onder druk zetten.

Van Aggele juristen
Wij vechten voor een verbetering van de concurrentie zoals u op onze website kunt lezen. Wij verlenen voor € 50,- per uur inclusief BTW juridische werkzaamheden voor u en zorgen voor een juiste advisering en ondersteuning op diverse vakgebieden.

Bent u op zoek naar een betaalbare jurist of advocaat? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Leuk? Deel het!