Parkeerboete

Een parkeerboete ontvangt u meestal van de gemeente. U kunt binnen 6 weken na de datum van de dagtekening van de brief waarin de boete aan u kenbaar wordt gemaakt bezwaar indienen. Stuur met uw bezwaarschrift zo veel mogelijk bewijzen mee (bijvoorbeeld foto’s, het parkeerbonnetje of getuigenverklaringen). Op de boete staat waar u uw bezwaar naartoe moet sturen.

Wordt uw bezwaar afgewezen, dan kunt u binnen 6 weken na de datum van de beslissing op uw bezwaarschrift beroep indienen bij de belastingkamer van het Gerechtshof.

‘Wet Mulder’-boete
Een parkeerboete kan ook een Wet Mulder-boete zijn. Die herkent u aan de letter M boven aan de brief met de boete.Als u de boete betaalt, kunt u geen bezwaar meer maken. Door te betalen geeft u aan dat u het met de boete eens bent.

Beschikking
Lichte verkeersovertredingen worden meestal afgedaan met een boete. U krijgt dan een bekeuring van de politie of een parkeerwacht. Bijvoorbeeld vindt u de bekeuring onder uw ruitenwisser of u bent geflitst. In al deze gevallen krijgt u meestal binnen 4 maanden een 'beschikking' thuis van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat is een formulier met acceptgiro, waarin staat welke overtreding u hebt begaan, wat u moet betalen en vóór welke datum. Wordt u geflitst in een huurauto, dan moet de beschikking binnen 8 maanden zijn ontvangen.

  1. Maak bewaar bij de officier van justitie
  2. Wacht op de beslissing van de officier van justitie
  3. Ga in beroep bij de kantonrechter
  4. Ga in hoger beroep bij het gerechtshof te Leeuwarden

Neem contact opNatuurlijk kunt u ook ons inschakelen. Neemt u dan contact met ons op.Zo verloopt de procedure nadat u bezwaar heeft gemaakt bij de Officier van Justitie: