Advocaat 's-Hertogenbosch

Waarom geen goedkope jurist? Waarom een dure advocaat inschakelen als u ook een jurist kunt inschakelen? Veel mensen zijn tot op heden nog onbekend met het verschil tussen een advocaat en een jurist.

Een jurist is een persoon die, net zoals een advocaat, de opleiding Rechten heeft gedaan en kennis heeft van juridische zaken. Het verschil met een advocaat is dat een advocaat in sommige specifieke procedures als enige u mag vertegenwoordigen. In gewone zaken, zoals consumentenzaken tot € 25.000,- hoeft u zich dus níet bij te laten staan door een dure advocaat, maar kunt u ook kiezen voor een (goedkope) jurist! Waarom nog langer onnodig te veel betalen?

Over 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch (Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)), veelal Den Bosch genoemd, is de hoofdplaats van de Nederlandse gemeente 's-Hertogenbosch. Daarnaast is het de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, waarvan het met een bevolking van 107.870 (1 januari 2013) naar inwonertal de vierde stad is (na Eindhoven, Tilburg en Breda). De hele gemeente telt zo'n 150.000 inwoners. De stad is een voormalige garnizoensstad en verder de zetel van het bisdom 's-Hertogenbosch.

Net als Den Haag heeft 's-Hertogenbosch twee namen. 's-Gravenhage als alternatieve aanduiding van het oudere Den Haag is gevormd naar het Bossche voorbeeld. De naam Den Bosch is ouder dan de officiële naam 's-Hertogenbosch.[2]

In veel andere talen wordt 's-Hertogenbosch aangeduid met de vertaling daarvan: Bois-le-Duc in het Frans, Boscoducale in het Italiaans, Bolduque in het Spaans en Herzogenbusch in het Duits. De Latijnse naam is Silva Ducis of Buscum Ducis.

Het Genootschap ter bevordering van het gebruik van de naam 's-Hertogenbosch probeert het gebruik van de officiële naam te bevorderen.[3]

Daarnaast heeft 's-Hertogenbosch bijnamen. In de carnavalstijd wordt de stad Oeteldonk genoemd. In de 80-jarige oorlog heette de stad Moerasdraak, vanwege de ligging tussen moerasgebieden.[4]

's-Hertogenbosch ligt op het punt waar de Aa, de Dommel en de Zuid-Willemsvaart samenkomen en de Dieze vormen. Samen met de dorpen en gehuchten Bokhoven, Deuteren, Dieskant, Empel, Engelen, Gewande, Heeseind, Hintham, Kruisstraat, Maliskamp, Meerwijk, Nuland, Orthen, Oud-Empel, Rosmalen en Vinkel vormt het de gemeente 's-Hertogenbosch.

's-Hertogenbosch heeft via de A59 goede verbindingen met Oss (A59), Nijmegen (A59) en Arnhem (A59) in het oosten en Waalwijk, Tilburg en Breda in het westen. De A2 verbindt de stad met Utrecht en Amsterdam in het noorden en Eindhoven in het zuiden. Via de N279 zijn onder meer Veghel en Helmond in het zuidoosten te bereiken. Ook de Randstad, het Duitse Ruhrgebied, Antwerpen en Maastricht zijn goed bereikbaar geworden. Deze laatste twee verbindingen stammen al uit de tijd van het Hertogdom Brabant.