Advocaat Alphen aan den Rijn

Waarom geen goedkope jurist? Waarom een dure advocaat inschakelen als u ook een jurist kunt inschakelen? Veel mensen zijn tot op heden nog onbekend met het verschil tussen een advocaat en een jurist.

Een jurist is een persoon die, net zoals een advocaat, de opleiding Rechten heeft gedaan en kennis heeft van juridische zaken. Het verschil met een advocaat is dat een advocaat in sommige specifieke procedures als enige u mag vertegenwoordigen. In gewone zaken, zoals consumentenzaken tot € 25.000,- hoeft u zich dus níet bij te laten staan door een dure advocaat, maar kunt u ook kiezen voor een (goedkope) jurist! Waarom nog langer onnodig te veel betalen?

Over Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn is een plaats in de gelijknamige gemeente Alphen aan den Rijn. Alphen aan den Rijn is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente en blijft ook na de fusie met de buurgemeenten Boskoop en Rijnwoude per 1 januari 2014 de grootste plaats in de gemeente. Een inwoner van Alphen aan den Rijn wordt Alphenaar genoemd. 

De plaats Alphen aan den Rijn ligt bij de samenvoeging van het kleine riviertje de Aar en de Oude Rijn, die vanaf Utrecht naar Leiden stroomt. Alphen wordt aan de oostzijde begrensd door de Gouwe en het Aarkanaal, en in het westen door de Heimanswetering. Alphen wordt doorsneden door de Oude Rijn. Er zijn zes bruggen over de Oude Rijn, waarvan er twee alleen voor voetgangers, fietsers, bussen (alleen Alphensebrug) en hulpdiensten toegankelijk zijn. Deze bruggen zijn de: Zwammerdamse brug, Steekterbrug, Swaenswijkbrug, Alphensebrug, Koningin Julianabrug en Albert Schweitzerbrug. Naar verwachting in 2016 [4] wordt de nieuwe Maximabrug in het uiterste westen van de stad geopend, vooruitlopend op de aanleg van een westelijke randweg. De overige bruggen zijn de 's Molenaarsbrug over de Heimanswetering, de Zegerbrug over het Aarkanaal, de Rijnhavenbrug, de Hefbrug Gouwesluis over de Gouwe en de Oranje Nassaubrug over het Aarkanaal.

Aan de Rijnhaven ligt een uitgebreid industrieterrein. Hier staat ook de 135 meter hoge KPN-toren, die aan alle kanten van Alphen aan den Rijn te zien is. Deze toren was de eerste die door Nozema voor de doorgave van digitale ethertelevisie werd gebruikt.

In Alphen staat het hoofdkantoor van multinational Wolters Kluwer, van oorsprong een Nederlands uitgeverijbedrijf. Ook Zeeman_(winkel) heeft zijn hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn.

Alphen aan den Rijn heeft een station aan de spoorlijnen Woerden – Leiden (sinds 1878) en Gouda – Alphen aan den Rijn (sinds 1934). Op dit laatste traject werd van 2003 t/m december 2009 een proef met lightrail gehouden, die uiteindelijk moest leiden tot de RijnGouwelijn. De proef werd uitgevoerd met trams die identiek zijn aan trams uit Stockholm. Sindsdien rijden er weer NS-treinen.

Van 1915 tot 1936 was er ook een spoorlijn van Uithoorn via Nieuwkoop naar Alphen, die onderdeel was van de opgeheven Haarlemmermeerspoorlijnen.